Logistiek.png
Sluiskil_keuken.jpeg
Elsenbosch_1.png

Huisvesting

Advies
Advies van commissie Roemer, ‘Geen Tweederangsburgers’. Rapport van commissie Roemer, waarvan de aanbevelingen door de Taskforce worden onderschreven.
Download dit bestand

Cijfers Duin- en Bollenstreek
In opdracht van Greenport Aalsmeer heeft bureau Decisio onderzoek gedaan naar de aantallen arbeidsmigranten in de Greenports Aalsmeer en Duin- en Bollenstreek. De cijfers over de vijf gemeenten in de Duin- en Bollenstreek zijn inmiddels bekend. Bron: Greenport Aalsmeer/Decisio.
Download dit bestand

Cijfers Noord-Holland
Factsheet met kerngegevens over arbeidsmigranten in de provincie Noord-Holland. Opgesteld door Decisio. Heldere uitleg over herkomst, sectoren en aantallen. Bron: Greenports Nederland.
Download dit bestand

Cijfers Zuid-Holland
Factsheet met kerngegevens over arbeidsmigranten in de provincie Zuid-Holland. Opgesteld door Decisio. Heldere uitleg over herkomst, sectoren en aantallen. Bron: Greenports Nederland.
Download dit bestand

Folder VNG
Folder Bed-voor-Bed-Regeling-voor huisvesting van arbeidsmigranten. Opgesteld door VNG. Heldere uitleg over de toepasbaarheid en werking van de bed-voor-bed-regeling. Bron: VNG.
Download dit bestand

Handreiking
Handreiking huisvesting van arbeidsmigranten van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Nuttige handreiking voor gemeenten vanuit het ministerie. Bron: Ministerie van BZK.
Download dit bestand

Infographic
Arbeidsmigranten in Nederland de cijfers. Infographic van ABU en NBBU. Laat in 2 plaatjes de actuele situatie van arbeidsmigranten in Nederland zien. Cijfers uit juni 2021. Bron: ABU/NBBU.
Download dit bestand

Publicatie: We merken er niets van
Tien inspirerende voorbeelden van goede huisvesting voor arbeidsmigranten. Opgesteld door het Expertisecentrum Flexwonen. Nuttige publicatie met toelichting door bewoners, omgeving en bestuurders. Bron: Expertisecentrum Flexwonen.
Download dit bestand

Routekaart
Routekaart naar goede huisvesting van EU-arbeidsmigranten. Opgesteld door het Expertisecentrum Flexwonen. Nuttige handleiding voor huisvesters, uitzendbureaus, opdrachtgevers, gemeenten en provincies. Bron: Expertisecentrum Flexwonen.
Download dit bestand

Wilt u meer weten over de Taskforce?

Neem contact op

Taskforce Huisvesting Arbeidsmigranten werkt aan oplossingen voor meer en betere huisvesting.

Contact