Logistiek.png
Sluiskil_keuken.jpeg
Elsenbosch_1.png

Werkbezoek Elsenbosch

Huisvesting vlakbij het werk

De leden van Taskforce Huisvesting Arbeidsmigranten brachten onlangs een werkbezoek aan huisvestingslocatie Elsenbosch in Honselersdijk. Elsenbosch is in 2019 ontwikkeld door ontwikkelaar Homeflex uit Sliedrecht en biedt ruimte aan 440 personen verdeeld over 8 gebouwen, waar per appartement 4 personen wonen, elk met een eigen slaapkamer. Ook zijn er appartementen met slaapkamers voor 2 personen, waar stelletjes wonen.

Keurige entree van locatie Elsenbosch

Keurige entree van huisvestingslocatie Elsenbosch in Honselersdijk

Wat bij aankomst opvalt is de schone en nette indeling van deze locatie, die bovendien dichtbij verschillende werklocaties gelegen is. Op loopafstand zijn winkels voor dagelijkse boodschappen te vinden, alsmede horecalocaties. 

Niet alleen internationale medewerkers

Op Elsenbosch wonen niet alleen internationale medewerkers. Bij het uitbreken van de oorlog in Oekraïne heeft Homeflex in overleg met gemeente Westland in totaal 110 slaapplekken beschikbaar gesteld voor de opvang van Oekraïense vluchtelingen. Zijn wonen allen op dezelfde verdieping van het complex.

Voorbeeldlocatie

De leden van de Taskforce waren onder de indruk van de locatie. Het is een voorbeeld hoe overheid en markt gezamenlijk komen tot logiesgewijze huisvesting, die voldoet aan de SNF-norm en een eerlijk bed biedt voor iedere medewerker. Bovendien laat het zien dat ontwikkeling en realisatie van goede huisvesting uitstekend mogelijk is. Elsenbosch is een voorbeeld voor andere gemeenten.

Huisvestingslocatie Elsenbosch bestaat uit meerdere appartementengebouwen

Huisvestingslocatie Elsenbosch bestaat uit meerdere appartementengebouwen.

 

Wilt u meer weten over de Taskforce?

Neem contact op

Taskforce Huisvesting Arbeidsmigranten werkt aan oplossingen voor meer en betere huisvesting.

Contact