Logistiek.png
Sluiskil_keuken.jpeg
Elsenbosch_1.png

Statenleden Zuid-Holland op werkbezoek

Voor een grote groep leden van Provinciale Staten van Zuid-Holland verzorgde de Taskforce afgelopen woensdag 3 juli een werkbezoek. De Taskforce ontving de statenleden op huisvestingslocatie Elsenbosch in Honselersdijk. Daar is in 2021 een appartementencomplex voor 440 personen gerealiseerd. Van de beschikbare appartementen zijn 120 bedden beschikbaar gesteld aan Oekraïnse vluchtelingen.

Project HomeFlex Elsenbosch

De leden van Provinciale Staten werden bijgepraat door Taskforcevoorzitter Dennis van der Voort over de problematiek, de rol van de Taskforce en de bereikte resultaten. Daarna nam werkgever Edwin Beentjes van CTS Group het woord. Hij vertelde dat hij iedere medewerker van zijn bedrijf op dezelfde manier behandeld, omdat het personeel zijn belangrijkste waarde in het bedrijf is. Ook sprak hij zijn zorgen uit over de maatschappelijke ontwikkelingen en het gebrek aan huisvesting voor zijn mensen. Tenslotte ging ontwikkelaar Willem Weggeman in op het realisatietraject van Elsenbosch.

Staten Groep

De aanwezigen namen de informatie tot zich en stelden veel en vooral relevante vragen. Zij erkennen de noodzaak van voldoende fatsoenlijke huisvesting voor internationale medewerkers en riepen de Taskforce op om daar aandacht voor te blijven vragen. Ook zij zien dat realisatie achter blijft en ervaren de druk van andere spoedeisende groepen. In het verlengde van het werkbezoek van gedeputeerde Anne Koning, zien de statenleden dat er nu druk op het college moet komen om te gaan leveren.

Na de informatiesessie hebben de Statenleden diverse appartementen bezocht en gesproken met de beheerder. Zo kregen ze een goed beeld van hoe een fatsoenlijke SNF-gecertificeerde huisvestingsoplossing eruit ziet.

Wilt u meer weten over de Taskforce?

Neem contact op

Taskforce Huisvesting Arbeidsmigranten werkt aan oplossingen voor meer en betere huisvesting.

Contact